Pentru prima dată în istorie, poți fi erou stând acasă!

Aseară am ieșit la o poveste, fiecare cu un pahar de ceva, ca în fiecare weekend, cu prietenii. Deosebirea, de când suntem în izolare socială, e că în loc să mergem la unul dintre localurile noastre preferate din Cluj, am rămas cu toții la casele noastre și ne-am adus prietenii la aceeași masă prin Google Hangouts. 



Vorbeam aseară, printre altele, despre oamenii care în perioada asta au rămas în șomaj tehnic sau, efectiv, fără sursă de venit. Noi avem norocul să facem parte din oamenii care nu sunt afectați financiar de perioada pandemiei - eu sunt farmacist, deci merg în continuare la lucru, la fel și una dintre prietenele mele, care e asistentă medicală. Ceilalți lucrează în domeniul IT, de acasă și sunt, din acest punct de vedere, în siguranță atât financiar, cât și la adăpost mai mare față de potențialii infectați. Exceptând partenerul meu și al prietenei asistente, care iau contact cu noi, cei din linia întâi. 

Însă sunt câteva sectoare care sunt, pur și simplu, la pământ: editurile de carte, saloanele de tuns, coafat, make-up, manichiură-pedichiură, industria HoReCa etc.

De când a început și la noi să crească numărul de cazuri confirmate pozitiv COVID-19, am avut grijă să comand cărți de la librăriile și editurile pe care le îndrăgesc, să distribui în social media orice noutăți editoriale ar fi avut lansarea acum, pentru ca ele să rămână vizibile în online, chiar dacă evenimentele de carte se anulează. Cele câteva zile de relaxare de la finalul lunii aprilie la SPA pe care le programasem și plătisem integral la Felix la începutul anului, le-am reprogramat pentru luna septembrie, în loc să cer restituirea banilor.



Una dintre prietenele mele ne povestea aseară că i-a transferat bancar persoanei care îi făcea unghiile, suma pe care i-o plătea atunci când avea programare, chiar dacă nu a beneficiat, efectiv, de acest serviciu, toate saloanele fiind închise. 

Poate unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face, este să comanzi mâncarea ta preferată de la restaurantele pe care le frecventai și înainte cu prietenii. Poți lua în continuare masa împreună cu cei dragi, prin videoconferință și nici nu vă mai certați la care restaurant să mergeți. Fiecare își comandă home delivery de unde vrea. 



LOKOFOOD este o platformă care face legătura dintre restaurantele partenere și clienții care doresc să comande mâncare. Această inițiativă românească a apărut tocmai în acest moment de cumpână pentru industria ospitalității și dorește să sprijine afacerile afectate de criză și comunitatea locală. 

Platforma LOKOFOOD este extrem de ușor de folosit. Trebuie doar să introduci adresa unde locuiești și, astfel, vei vedea toate restaurantele care livrează în zona ta (predominant sunt în București, momentan). După ce selectezi restaurantul, poți să alegi din meniu tot ceea ce dorești să comanzi, iar apoi achiți cash sau cu cardul online. Eu recomand ultima metodă, fiind mai sigură. Comanda poate să fie livrată la domiciliu sau poți merge chiar tu să o ridici când este gata. 

Unul dintre cele mai cool restaurante este în capitală, Red Angus Steak House, acesta oferind posibilitatea de a cumpăra prânzul pentru un medic din incinta Spitalului Clinic Dr. Victor Babeș București sau Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Bals București.


Astfel de gesturi am putea și ar trebui să le facem cu toții pentru oamenii și companiile care sunt afectate în această perioadă. Omenirea a trecut prin crize mai grele, vom trece și peste această pandemie și, cu siguranță, ne dorim ca atunci când totul va fi bine, să mai existe restaurantul nostru preferat, editura noastră dragă să mai publice titluri noi, iar domnișoara care ne făcea să ne simțim și mai frumoase când ieșeam din mâinile ei să nu fi intrat în faliment.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

You Might Also Like

0 comentarii

Comments