Solicită o recenzie

This page is also available in English.

Dacă eşti autor şi vrei să-ţi promovezi cartea primind o recenzie, atunci eşti în locul potrivit.

Dacă eşti o editură ce vrea să promoveze o anumită carte pe care o vinde, eşti în locul potrivit.

Eu notez cărţile pe care le citesc şi cărora le fac recenzie cu flori de vanilie. Iată ce înseamnă fiecare notă:
Cinci flori de vanilie înseamnă că mi s-a părut uimitoare cartea ta. Probabil o voi promova în continuare, luându-ţi un interviu, rugându-te să oferi o carte în format electronic sau nu unui cititor norocos al blogului şi în mare parte recomandând cartea ta tuturor prietenilor mei care citesc.

O notă de patru flori de vanilie e la fel ca una de cinci flori de vanilie, cu excepţia faptului că, probabil, cartea ta a avut ceva ce mie nu mi-a plăcut. Acel ceva putea fi: părţi mai plictisitoare; un personaj enervant; câteva greşeli de tastare, gramaticale sau punctuaţie; alte asemenea.
Dacă mi-a plăcut cartea ta, dar nu a fost ceva foarte special, îi voi da trei flori de vanilie. Recenzia va fi favorabilă, mă voi concentra pe aspectele pozitive ale cărţii, dar le voi menţiona şi pe cele negative. S-ar putea să recomand cartea la unul-doi prieteni, dacă voi considera că le va plăcea.

Dacă îi dau cărţii tale doar două flori de vanilie, te voi întreba dacă eşti de acord să scriu o recenzie. Aceasta va consta în aspecte pozitive şi negative ale cărţii, în mod egal menţionate şi dezvoltate. Această notă înseamnă că a fost doar OK cartea. Nu mi-a plăcut, dar nici displăcut, ci undeva la mijloc.

Nu voi scrie o recenzie pentru cartea ta dacă mi-a displăcut total. S-ar putea, de asemenea, să-şi aştepte şi alţi autori rândul, pentru ca eu să le promovez cartea, aşa că şi tu s-ar putea să trebuiască să aştepţi o vreme până ca eu să încep să citesc cartea ta şi să-i scriu o recenzie. De asemenea, nu citesc decât ficţiune, iar genurile mele preferate sunt cărţile de dragoste, fantezie, clasice, cu crime, amuzante, contemporare, paranormale, cu mistere şi câteva feluri de science fiction. Cartea ta are, prin urmare, şanse mai mari să primească o notă şi o recenzie favorabilă dacă se încadrează în una sau mai multe din aceste categorii.

Recenzia la cărţile în română va fi publicată pe blogul meu şi pe Goodreads, în limba română. La cerere, o pot adăuga şi pe site-uri româneşti, de genul librăriilor online. La cărţile în engleză, va fi publicată pe blogul meu şi pe Goodreads în română şi engleză, iar pe Amazon doar în engleză.

Dacă ai luat la cunoştinţă toate aceste aspecte şi eşti de acord cu modul meu de lucru, atunci poţi completa acest formular.

Comments