Rețetă rapidă: Prăjitură dublă cu Oreo la cană

Zilele astea, am avut poftă de ceva dulce, dar nici nu am vrut să pornesc cuptorul sau să petrec foarte mult timp pregătind blaturi și creme. Așa că am încercat o rețetă de prăjitură la cană, este foarte simplă și nu aveți nevoie de multe ingrediente. Gustul și textura prăjiturii sunt asemănătoare cu un chec cu ciocolată și biscuiți.



Timp de pregătire: 15 minute


Ingrediente (pentru două porții):


  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit
  • un sfert de linguriță de esență de vanilie
  • 50 g de făină de grâu albă 000
  • 50 g de zahăr
  • 50 g de bucățele de biscuiți Oreo cu cacao
  • 5 pătrățele de ciocolată cu biscuiți Oreo

 Mod de preparare



Într-un vas de dimensiuni medii, se bate cu un tel oul, se adaugă untul topit și esența de vanilie. Cele trei ingrediente se bat cu telul până se omogenizează. Se adaugă treptat zahărul și făina, amestecați bine. 

Se zdrobesc 50 de grame de biscuiți Oreo în bucățele mici sau puteți folosi direct Oreo Crumbs, este mai comod și mai rentabil. O lingură de bucăți de biscuiți o puteți pune deoparte, se va folosi pentru decorare. Restul de biscuiți le adăugați în aluat și amestecați. 


Din cele 5 pătrățele de ciocolată cu biscuiți, unul îl tăiați în jumătate pe diagonală și îl puneți deoparte pentru decorare. Celelalte 4 pătrățele le veți toca grosier și le veți adăuga în aluat. Eu am folosit ciocolată Milka cu Oreo. Există două variante pe piață pe care le puteți încerca, eu am avut-o pe cea din dreapta.


Când aluatul este omogen, se poate adăuga cu lingura în cele două căni. Aveți grijă să ungeți cănile înainte cu unt pentru ca aluatul să nu se prindă. De asemenea, asigurați-vă că folosiți căni care se pot introduce în cuptorul cu microunde. Setați cuptorul la putere maximă și puneți pe rând fiecare cană la 1 minut și 15-30 de secunde.  Așteptați un minut să se răcească și apoi decorați cu bucățelele de biscuiți puse deoparte de dinainte și cu pătrățelul de ciocolată. Puteți folosi și frișcă, sirop de ciocolată sau orice altceva vă place.



Dacă sunteți fani Oreo, puteți încerca și o rețetă pe care am prezentat-o pe vlog la începutul anului:  Prăjitură cu Biscuiți Oreo, îmbrăcată în Ciocolată.

Poftă bună!

You Might Also Like

0 comentarii

Comments