Vreau castel ca în Frumoasa și Bestia

Puține clădiri fictive sunt mai încărcate de magie precum celebrul castel din filmul animat Disney Frumoasa și Bestia. Alcătuit din șaizeci de camere, cu arhitectură din perioada Barocului și un puternic contrast între aripa de vest plină de dărăpănături și cea de est, mobilată luxos. 

Castelul Chambord din Franța, sursa inspirației pentru castelul din film
Sursă foto: Getty images

Este anul 2040 și dețin, în sfârșit, capitalul necesar pentru a-mi construi o casă desprinsă din basme, unde să petrec clipe magice alături de soțul meu, după aproape 20 de ani de căsnicie minunată. 

Provocarea principală, după obținerea bugetului va fi cum să realizăm un proiect atât de mare. Deși nu va fi atât de impunător precum castelul Bestiei care ne dă inspirație, credem că vom reuși să creăm un loc minunat unde să ne retragem din aglomerația Clujului și unde viitorii noștri nepoți vor da frâu liber imaginației în jocurile lor. 

Sursă foto: Vindem Ieftin Shop
Primul pas este să stabilim mărimea locuinței noastre, care nu va putea fi de dimensiunile unui castel. Căsuța noastră cu trei etaje va fi un mix între modern și vintage, după modelul contrastant al aripilor de vest și est. Acoperișul va fi asimetric, lăsând loc de mansardă și pod, pentru a da impresia unor turnuri, precum castelul-inspirație. Nu dorim să avem turnuri propriu-zise deoarece nu este o estetică potrivită personalității noastre, amintind prea mult de turnuri ale singurătății și prințelese captive în turn. Ferestrele de mansardă vor avea articulare supramediană, iar acoperișul va include atât un sistem pluvial, cât și un sistem de coșuri de fum pentru a putea amplasa un șemineu în camera de zi. Vom aprinde focul doar în serile de iarnă în care ne adunăm în familie deoarece vom avea, oricum, încălzire în pardoseală.

În ceea ce privește grădinile, acestea vor avea multe alei pentru a putea admira florile, dar si pentru a accesa mai ușor sera unde vom crește legume și fructe. Vom alege un pavaj Palio brun roșcat mărginit de piatră decorativă albă pentru un finisaj deosebit și luminozitate. 


Pavaj Palio brun-roșcat și piatră decorativă albă
Sursă foto: Vindem Ieftin Shop


O casă frumoasă trebuie să fie durabilă, de aceea nu vom face rabat la calitatea marerialelor de construcție.  Toți pereții și acoperișul vor include panouri sandwich pentru a asigura izolare termică și fonică foarte bune. Acestea asigură și o rezistență ridicată la cutremure și pot fi întreținute mai ușor, implicând astfel costuri reduse. 

Sursă foto: Beauty and The Beast (film, 1991)
Sursă foto: Vindem Ieftin Shop

Adevărata piesă de rezistență din interiorul casei rămâne biblioteca. Asemeni lui Belle din Frumoasa și Bestia, am rămas impresionată și îndrăgostită la prima vedere de impunătoarea bibliotecă din clasicul film Disney. Asemeni originalului, și biblioteca mea se va extinde pe două etaje, având aplasate din loc în loc sisteme de scări retractabile. 

Pe jos va avea parchet laminat antistatic, în tonuri calde de maro, cu rezistență înaltă la utilizare și lovire. Rafturile de sus până jos vor fi din lemn masiv, pentru a putea suporta greutatea miilor de cărți pe care le voi fi acumulat până atunci. La nivelul solului, vor fi și două birouri pentru situațiile în care lectura impune notițe, iar unul dintre ele va fi dotat cu o mașină de scris. Vor fi incluse și o canapea și câteva fotolii în care să te afunzi pur și simplu în lectură. 

Provocarea bibliotecii și exteriorului casei rezolvate, amenajarea celorlaltor camere va fi un fleac. Rămâne doar să visez împreună cu soțul meu, că de materiale se ocupă alții, simplu, repede, sigur și ieftin.

Casa voastră de vis cum arată?

Articol scris pentru Spring Superblog 2020.

You Might Also Like

0 comentarii

Comments