SuperEroul de care nu știam că avem nevoie
Calitate, utilitate, rezistență și ceva... fermecător. Acestea au fost ingredientele pe care le-a adăugat Today Advertising pentru a crea obiectele promoționale perfecte. Dar, din greșeală, a adăugat și Elementul X. Așa a apărut supereroul zilelor noastre, #SuperErouToday, un supererou de care nu știam că aveam nevoie. Luptând împotriva antreprenorilor și publicitarilor care folosesc obiecte promoționale învechite sau inutile, scopul lui suprem este de a aduce zâmbetul pe fețele oamenilor, fie că e vorba de clienții sau angajații care primesc obiectele promoționale, fie despre cei care le oferă.
Astăzi, #SuperErouToday mi-a împrumutat echipamentul lui special pentru a vă putea împărtăși cum puteți fi și voi, la rândul vostru, supereroi.
De ce obiecte promoționale și nu alte strategii de marketing?
Reclamele clasice tind să fie ignorate de omul modern. Practica nu este una nouă. De când mă știu, bunicul schimba pe alt canal când era publicitate și dădea înainte și înapoi din când în când, ca să vadă dacă a revenit programul pe care îl urmărea. Pe internet, este și mai ușor. Dai scroll și treci de reclama de pe site-ul de socializare, dai skip la reclama video de pe YouTube sau poate chiar ai instalat un ad blocker în browser.
Un obiect promoțional, însă, are o durată mai mare de viață. Oamenii tind să se atașeze de obiectele promoționale cu atât mai mult cu cât acestea sunt utile. Durata de viață a unui astfel de produs ajunge la 4 ani pentru 30% din consumatori. Personal, am obiecte promoționale cu mult mai vechi de atât, iar asta se datorează faptului că nu s-a făcut rabat la calitate.
Fotografie: Tricou Return Ace Sursa: Today Advertising |
Obiectele promoționale pot fi un fel de cărți de vizită moderne. Se pot inscripționa numele companiei și datele de contact. Acestea pot fi răspândite mult mai ușor decât în cazul cărților de vizită clasice. Poate fi vorba de obiecte care se pierd sau se împrumută adesea, cum ar fi pixurile sau brichetele.
Cu toții folosim produse promoționale.
Studiile realizate de PPAI (Promotional Products Association International) arată că 83% din consumatori folosesc promoționale mai mult de o dată pe zi.
Oamenii adoră să primească lucruri gratuite, este ceva firesc. Probabil ai și tu cel puțin un obiect promoțional acasa pe care îl folosești măcar o dată pe săptămână. În momentul de față, în camera din care scriu acest articol, am lângă mine două astfel de obiecte.
Fotografie: Pătură de călătorie pentru animale Sursa: Today Advertising |
Zilele trecute, atunci când i-am vorbit despre articolul pe care îl scriu, prietenul meu încerca să minimalizeze impactul produselor promoționale în viața noastră de zi cu zi. În timp ce vorbea, i-a căzut privirea asupra hanoracului pe care îl purta și care era inscripționat cu logo-ul firmei pentru care lucrează. Atunci a realizat că mai are cel puțin încă vreo cinci tricouri de firmă în dulap plus un termos și o sticlă de apă, pe care le ia mereu cu el în drumeții.
Fotografii: Termos cu două căni, Hanorac Explore
Sursa: Today Advertising
Ține cont de nevoile altora.
În cei doi ani de când lucrez pe postul de farmacist într-o farmacie comunitară, am avut ocazia să primesc foarte multe produse promoționale de la diverse branduri de cosmetice, suplimente sau chiar de la reprezentanții producătorilor de medicamente. Cel mai adesea, companiile oferă pixuri pe care este inscripționat numele lor sau al unui produs. Aceste pixuri se pierd foarte ușor în mediul meu de lucru, rătăcite pe masa de lucru a colegei, căzute prin sertare de medicamente și revendicate de altcineva.
Fotografie: Vitality Healthcare Tunic Sursa: Today Advertising |
Pentru un impact WOW, este indicat să se țină cont și de nevoile crescute pentru anumite produse în funcție de anotimp. Vara sunt foarte apreciate gențile de plajă, umbrelele pentru soare, prosoapele de plajă. Mărturisesc cu mâna pe inimă că toată vara trecută am umblat la plajă cu gentuța și prosopelul pe care le-am primit de la o companie de produse dermatocosmetice care are o întreagă gamă de produse pentru protecție solară. Iar prietenul meu umfla de zor o mini-salteluță atunci când mergeam la piscină. Tot promoțională și ea.
Fotografii: Geantă de plajă Kenza, Umbrelă Daring Sunshade
Sursa foto: Today Advertising
Iarna, se pot oferi termosuri, fulare, mănuși, căciuli, încălzitoare de mâini; toamna: umbrele și pelerine de ploaie sau seturi de aromaterapie și lumânări care să alunge atmosfera mohorâtă de afară, iar primăvara, cu atâtea zile care sărbătoresc femeia: genți pentru cosmetice, seturi de manichiură, accesorii și bijuterii.
Fotografii: Geantă pentru cosmetice Babit, pelerină de ploaie Tajo
Sursa: Today Advertising
Pe scurt, pune-te în locul persoanei căreia vrei să îi oferi un cadou promoțional și gândește-te ce i-ar fi cel mai de folos. Un lucru util va fi folosit des, iar persoana care îl folosește se va gândi de fiecare dată la compania care i l-a dăruit.
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.
0 comentarii