Cărți noi la Corint Junior în septembrie 2019

Editura Corint Junior ne-a pregătit trei titluri noi și drăguțe pentru copii în luna septembrie.



La Conacul Suferinței locuiește familia Țepeș – cei mai curajoși vampiri din istorie. Nu și Vlad –el nu este deloc curajos. Se teme până și de umbra lui! Părinții lui Vlad au plecat în Transilvaniași i-au lăsat de rezolvat o listă de sarcini vampirești tare dificile. Minxie e gata să-l ajute!Vor reuși Vlad și Minxie să țină secretul prieteniei lor departe de bunicuțul Gory?

Despre Anna Wilson:

Anna Wilson iubește poveștile. De cum a învățat să țină o carte în mână, a devenit o cititoareîmpătimită și întotdeauna a știut că va avea o carieră care va presupune scris sau citit, sauambele. Este autoare de cărți ilustrate, povestiri, poeme și ficțiune pentru adolescenți, întrescrierile sale numărându-se Nina Fairy Ballerina, Top of the Pups, The Pooch Parlour și KittenChaos. Anna Wilson trăiește împreună cu familia ei la Bradford-on-Avon, Wiltshire.


O altă carte simpatică, recomandată pentru copiii peste 9 ani este Cum să construiești o motocicletă de Martin Sodomka.

Seria aventurilor tehnice continuă! Trei prieteni, Arnie, Bill și Christian, care au construitîmpreună un automobil și un avion, se hotărăsc acum să alcătuiască din piese vechi omotocicletă. Li se alătură Titch și Fred, care își doresc să participe la o palpitantă cursă de motociclete. Se apucă de treabă, dar, cum dificultățile nu întârzie să apară, au nevoie de multecunoștințe de mecanică și de electricitate. Cititorii de toate vârstele vor intra într-o lume foarteamuzantă, cu eroi plini de umor, care îi vor face să înțeleagă, cu ajutorul unor ilustrații simple șiclare, cum se construiește și cum funcționează o motocicletă.

Despre Martin Sodomka:

Martin Sodomka a mai publicat How to Build a Plane: A soaring adventure of mechanics,teamwork, and friendship (Technical Tales), How to Build a Motorcycle: A racing adventure ofmechanics, teamwork, and friendship (Technical Tales); La origine este grafic designer și, înprezent, trăiește în Republica Cehă.


Pentru copiii mai mari de 10 ani, Corint Junior propune Maddie Little și formula prieteniei de Erin Teagan, care face parte din colecția Smart Age

Madeline Little este sigură că va deveni un mare om de știință, precum bunicul ei, un faimosbiolog. Este pasionată de studiul bacteriilor și i se pare că e mai ușor să se lupte cu microbii decâtsă accepte că bunicul său a murit, că sora ei suferă de o boală gravă, că prietena ei cea mai bunăa schimbat școala și acum o ignoră. Când cei din jur i se par banali și enervanți, preferă să scriePOS-uri („proceduri operaționale standard“), adică pașii pe care îi are de făcut ca să scape de ei.Dar, când POS-urile ei răutăcioase sunt citite de noii colegi din gimnaziu, Maddie nu poaterepara lucrurile decât aplicând formula prieteniei descoperită de bunicul său: „În viață, cel maiimportant lucru e să fii binevoitor. Totdeauna binevoitor.“


Despre Erin Teagan:


Erin Teagan își dorea încă din liceu să devină scriitoare. Dar mai întâi a făcut studii universitarede tehnologie și biochimie și a lucrat în diverse laboratoare de cercetare. Maddie Little șiformula prieteniei a obținut o mult râvnită stea din partea site-ului Kirkus Reviews, care nu seînșală niciodată asupra valorii cărților pe care le recenzează. Este și autoarea seriei Luciana și aromanului pentru copii Survivor Girl (2019). Locuiește în Virginia, împreună cu familia sa, dincare mai fac parte un cățel și un iepure.

Un an școlar minunat micuților voștri!

You Might Also Like

0 comentarii

Comments