Recenzie: Lama lama în pijama de Anna Dewdney



Titlu original: Llama Llama Red Pajama
Traducere: Veronica D. Niculescu
Format: paperback
Dimensiuni: 23x23,5 cm
Număr de pagini: 32
Vârsta: 2 ani
Colecția: Nemi
Editura Nemira

O poveste de noapte buna. 
Un pupic de somn usor. Si Mama Lama stinge lumina si pleaca. Dar este totul bine acum? 

NU! 

Cel putin asa crede Puiul Lama… 
Si, curand, smiorcaielile sale se transforma in URLETE. 
Vai, vai, ce mai drama-lama! 
Dar cand mama se intoarce, totul e bine din nou. 

Calda, pufoasa si foarte amuzanta, Lama Lama in pijama va aduce cu siguranta zambete pe buzele parintilor si ale copiilor, care se vor recunoaste in poveste.





Citită în pijama, dimineaţa, cu prietenul meu. A fost tare drăguţă, mai ales ilustraţiile şi cred că este o carte perfectă de citit copilului de peste 2 ani noaptea, înainte de culcare. Copiiilor le plac repetiţiile, iar ,,Lama lama în pijama" este o construcţie adorabilă. 



Cartea îi poate învăţa pe copilaşi o lecţie despre iubirea părinţilor, prezentă şi atunci când nu sunt alături de ei în permanenţă - cum e mama lamă, care are de îndeplinit câteva sarcini în gospodărie, după o zi lungă în care cel mai probabil a acordat atenţie în principal puiului ei. 




Versurile au fost adaptate reuşit în limba română, iar bazat pe aceasă carte este şi un serial Netflix animat, ce va apărea în anul 2018. Mă întristează să aflu că autoarea s-a stins din viaţă, la numai 50 de ani, nemaiavând ocazia de a continua seria de cărţi despre micuţa lamă.




Referitor la formatul cărții în sine, aceasta este alcătuită din foi lucioase și o copertă, relativ subțiri dacă este să luăm în considerare categoria de vârstă căreia i se adresează, copilul mic fiind de regulă destul de agresiv când vine vorba de manipularea lucrurilor care îi plac. Cartea este, deci, susceptibilă la a fi îndoită și ruptă destul de ușor, așa că recomand supravegherea constantă în timpul lecturii.




Pentru aceia dintre voi curioși cu privire la textul în engleză, este disponibilă pe internet o versiune oficială, a unui cântec cu aceleași versuri precum cartea, titlul original fiind Llama Llama Red Pajama. 



Cartea în limba română este disponibilă pentru comandă de pe site-ul editurii (18 lei + transport), de aici (20 lei + transport gratuit în pick-up point) sau aici (15 lei + transport).
Prețurile sunt la momentul scrierii articolului, ele pot surveni modificări în funcție de promoțiile librăriilor.

Mulțumesc Editurii Nemira pentru exemplarul trimis spre recenzare.

You Might Also Like

0 comentarii

Comments