Mai puţine neplăcute surprize dacă, în loc de la zero, încerci cu francize

Sursa fotografiei: Game House
Cei din generaţia mea poate v-aţi jucat măcar o dată un joc din seria Diner Dash şi vă amintiţi de personajul Flo, o femeie curajoasă ce îşi deschide o afacere: un lanţ de restaurante. Începutul jocului e uşor din punct de vedere al jucătorului, Flo trebuind să gestioneze un singur restaurant mic cu puţini clienţi. Însă dacă jocul ar fi realitate, aici lucrurile stau tocmai pe dos - să începi de la zero, deşi mai ieftin, este mult mai dificil şi pot interveni multe cheltuieli neaşteptate.



Aşa se gândeşte şi Florica, personajul într-un joc numit realitate. Ea a decis să devină antreprenor pentru că îşi doreşte o provocare, precum şi şansa de a investi banii de care dispune în mod chibzuit. Florica ştie că e sănătos să dezvolte un bussiness de tip franciză în România, mai ales că nu are know-how-ul necesar pentru un start-up şi nici nu este pregătită pentru riscul mai mare de a da greş pornind de la zero. Optând pentru o franciză, Florica se va putea bucura de toate trainingurile necesare, acestea fiind acoperite de preţul pe care îl plăteşte odată cu taxa de franciză, rămânând doar să aleagă ce fel de domeniu de acitivitate ar fi cel mai potrivit pentru ea.

Observând că oamenii din jurul ei simt nevoia tot mai mare de a se destinde şi a socializa datorită stresului cotidian, ea crede că un loc relaxant, frumos amenajat, unde clienţii să se poată refugia indiferent de sezon, e un mediu propice pentru afacerea ei. Aşa că Florica optează pentru franciza The Coffee Shop, considerând cafenelele drept francize profitabile.

Astfel, ea va avea o bază de clienţi încă de la început, iar multe dintre neplăcutele probleme pe care le-ar putea întâmpina sunt deja rezolvate de către compania-mamă. De asemenea, ea va avea parte de un training specializat de barista, asistenţă pentru a negocia şi contracta locaţia, un proiect de design şi amenajare customizat, precum şi numeroase alte avantaje, ca de exemplu conectarea la cele mai noi trenduri internaţionale în ceea ce priveşte cafeaua.


Deşi abia a început, Florica visează deja să dezvolte o masterfranciză. Ştie că odată ce va învăţa cum stă treaba cu afacerile, va fi pregătită pentru o nouă provocare. Mare adeptă social media, Florica îşi creează o pagină de Instagram şi una de Facebook pentru a promova locaţia cafenelei, ofertele speciale şi chiar organizează câteva concursuri. În timp, ştie că va atrage atenţia multor turişti din oraşul ei, dar alături de word-of-mouth, reţelele de socializare vor aduce şi mai multă faimă serviciilor de calitate, deschizând piaţa internaţională. Speră că va putea astfel obţine dreptul de a franciza ea însăşi marca într-una din ţările europene.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

You Might Also Like

0 comentarii

Comments