Împăratul şi cafeaua

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, un Împărat care domnea peste o firmă de mare succes. Într-o zi, Împăratul realiză că se îndreaptă cu repeziciune spre vârsta pensionării şi se hotărî să îşi iniţieze fiul cel mare în tainele afacerilor. Dar înainte de toate, trebuia să îl supună la un test, să nu îi bage firma în faliment.


Zis şi făcut, îl chemă la el pe fiul cel mare şi îi dădu vestea cea bună, omiţând partea cu testul. În a doua zi de lucru la noul post, dis-de-dimineaţă, când fiul cel mare se lăfăia pe scaun în noul lui birou de şef, tatăl îşi luă pe el blana de urs pe care o avea din tinereţile vânătoreşti şi dădu iama în birourile angajaţilor. Aceştia, fiind adormiţi încă, s-au speriat atât de tare, încât şi-au luat o zi liberă. Astfel, Împăratul se mânie pe cum a fost gestionată situaţia, iar fiul cel mare îşi pierdu şansa vieţii de a fi patron.

Însă Împăratul nu se dădu bătut cu una, cu două. Veni rândul fiului mijlociu. În a treia zi de lucru a acestuia, tatăl se deghiză din nou în blana de urs şi băgă spaima în angajaţi. Aceştia, speriaţi nevoie mare, depuseră plângere şefului, că nu pot lucra în asemenea condiţii de stres, cu animale sălbatice dând iama peste ei în plin sediu.

Împăratul vru să renunţe la a lăsa moştenire firma pe mâinile feciorilor, de teamă că îşi va pierde toţi angajaţii şi că afacerea se va duce pe apa sâmbetei. Avea în minte chiar un angajat pe care îl putea promova după pensionarea sa, pentru un serviciu impecabil în anii de vechime la firmă. Însă mezinul îl imploră pe tată să îi acorde şi lui o şansă. În cele din urmă, Împăratul se înduplecă.

Astfel mezinul se afişă în prima zi de lucru, plin de energie după cafeaua tare pe care o băuse de dimineaţă. Discută cu angajaţii şi află de ursul care îi terorizează de ceva vreme. Cum i se păru ceva necurat la mijloc, (doar nu umblă urşi în plin oraş), se gândi că nu ar strica o cafea la birou, să îi trezească şi poate vor gestiona cu toţii mai bine această problemă.

Aşa că dădu câteva telefoane şi află despre La Fantana, un furnizor foarte cunoscut de apă şi cafea pentru companiile din România, care activează de peste 10 ani. Îi contactă, iar în firmă se instalară watercoolere, ca angajaţii să se poată bucura de apă la birou, dar nu uită să comande şi cafea Kafune.


Când tatăl veni la birou deghizat în urs în a patra zi de lucru a mezinului, angajaţii tocmai îşi savurau cafeaua de dimineaţă. Văzându-l, se mirară cu toţii că patronul era cel care i-a speriat atâta timp şi izbucniră în râs. Şi aşa ajunse mezinul moştenitor al afacerii, arătând că îi pasă de angajaţii lui.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

You Might Also Like

0 comentarii

Comments