Recenzie: URSSA de Sergiu Somesan
URSSA: Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste ale Americii
de Sergiu Someşan
Dintotdeauna conducătorii Uniunii Sovietcice și-au dorit să poată elimina dintr-o singură lovitură Inamicul Principal, cum numeau ei Statele Unite ale Americii. Dacă nu le-ar fi fost teamă de riposta nucelară a acestui inamic, în mod sigur ar fi pornit un astfel de război, pe măsură ce problemele din propria lor țară se acutizau. Nu ar fi fost prima dată când liderii unei țări declanșau un război pentru a redirecționa ura poporului asuupra unui inamic extern, vinovat de toate relele din lume.
La sfârșitul anului 1986 se părea că o astfel de ocazie se ivise în sfârșit: președintele KGB, Viktor Cebrikov, pusese la punct un plan ingenios care, cel puțin teoretic, nu putea da greș. Folosindu-se de o tehnologie nouă, Viktor Cebrikov planificase un ingenios plan de invazie care avea să ducă la nimicirea definitivă a Inaicului Principal. Implicați fără voia lor, un jurnalist american și o tânără locotenentă KGB se vor îndrăgosti unul de altul și vor demonta acest minuțios plan pentru a-și salva dragostea.
detalii tehnice încât să aplauzi scriitorul că şi-a făcut temele, dar nici prea multe de să te plictiseşti şi să nu mai pricepi nimic.
0 comentarii