Follow Us @soratemplates

vineri, 30 iulie 2010

Întâlnirea lui Marcello

Tocmai am terminat de citit Întâlnirea lui Marcello de Mark David Hatwood, o carte despre care pot afirma că este cel puțin drăguță.

Marcello Romero, fiul unui pescar sărac, s-a îndrăgostit de Elena Gamboccini, o fată frumoasă ce provine dintr-o familie bogată. În satul în care locuiesc în Italia, se păstrează tradiția ca la împlinirea a șaisprezece ani, băieții oferă cadouri fetelor, iar tatăl acestora trebuie să-l aleagă pe cel care a adus cel mai frumos cadou, cu care fata lui să aibă prima întâlnire. Marcello știe că nu are nicio șansă în fața cadourilor pe care i le vor oferi băieții din familii înstărite, așa că îi vine ideea de a-i face cadou cocoșelul lui Bellini, vecinului lui Gamboccini, care îl trezește în fiecare dimineață devreme, enervându-l. Problema este că Bellini nu vrea să i-l dea decât dacă primește în schimb o sticlă din lichiorul surorilor, care la rândul lor vor un covor turcesc de la doamna Tallocci și așa mai departe.

După această carte s-a realizat și un film, cu titlul Marcello Marcello, despre care însă nu pot să-mi exprim părerea, întrucât nu l-am văzut, dar de îndată ce reușesc să îmi fac puțintel timp, o să-l văd și o să vă spun dacă merită. :)


Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

8 comentarii:

 1. Pare foarte interesant filmul..şi interesantă şi ideea:)Am să.l descarc:d

  RăspundețiȘtergere
 2. Okay. Să revii cu un comentariu și să îmi spui dacă merită. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Băiatul încearcă să îl impresioneze pe tatăl fetei făcându-i acesteia cadou... cocoşul vecinului?!
  Okay, asta chiar că sună interesant :P

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, oricât de ciudat sună... un cocoș vrea să-i dea. XDD

  RăspundețiȘtergere
 5. Am citit despre ceea ce ai scris in acest post al tau si imi place. Continua tot asa.

  RăspundețiȘtergere