Femeia în negru

♥ Cu siguranță am menționat de nenumărate ori și am insistat pe ideea că îmi place să citesc orice gen de cărți. Așa se face că în urmă cu câteva săptămâni am comandat, mai mult din curiozitate, Femeia în negru de Susan Hill.

Nu mă așteptam la mare lucru, am vrut doar să schimb genul, fără să bănuiesc că o poveste cu fantome mă poate captiva intr-atât.

Relatarea începe în ajunul Crăciunului, când Arthur Kipps, avocat, își petrece sărbătorile alături de cea de-a doua soție a lui și copiii acesteia. În întunericul încăperii luminate doar de focul din cămin, se spun povești de groază, tradiție a noii lui familii. Copii încearcă să-l convingă și pe Arthur să intre în joc, subliniind faptul că toată lumea știe cel puțin o poveste de groază, însă insistențele acestora nu fac decât să-i trezească amintiri sumbre bărbatului. Într-adevăr, el știe o poveste de groază, însă una adevărată, mult prea reală pentru a fi spusă ca amuzament. Arthur hotărăște astfel să-și aștearnă povestea pe hârtie,numai pentru ochii lui, sperând să scape de povara amintirilor.

***


Doamna Drablow, bătrâna ce locuia izolată în Casa din Mlaștina Țiparului moare, iar Arthur este trimis să participe la înmormântare și să sorteze documentele femeii. Încă de la sosirea lui în Crythin Gifford, aude tot felul de povești stranii legate de doamna Drablow și este privit ciudat la menționarea oricărui lucru legat de ea.


Cine e misterioasa femeie în negru și cum dispare și apare pe neobservate? Ce e sunetul ciudat care vine din camera mereu încuiată? Ce s-a întâmplat în Casa de la Mlaștina Țiparului? Arthur nu crede în superstițiile localnicilor și este hotărât să dezlege misterul.


Susan Hill reușește să descrie excelent emoțiile ce-l încearcă pe tânărul avocat la fiecare pas și să creeze o perfectă atmosferă învăluită în mister. Evenimentele iau o întorsătură total neașteptată spre sfârșit, astfel că fiecare capitol e din ce în ce mai captivant. A fost o carte pe care de-abia o lăsam din mână și cu siguranță merită citită. Iată și un fragment:




Într-adevăr, niciodată în viața mea nu am fost așa de copleșit de spaimă, niciodată nu mi-au tremurat atât de tare genunchii și carnea de pe mine, ca apoi să devin rece ca stânca, niciodată inima nu mi-a zvâcnit așa de puternic, gata să-mi sară în gura uscată, apoi să înceapă să-mi bubuie în piept cum bate un ciocan în nicovală, niciodată nu m-am simțit cuprins atât de strâns de o groază, o spaimă și o presimțire a răului așa de mari. (...) Femeia a fost cea care s-a mișcat. (...) De jur împrejurul meu, mlaștinile și dunele de sare se întindeau în depărtare până se contopeau cu apele fluxului. Puteam să văd kilometri distanță. Nu era nici urmă de femeie îmbrăcată în negru sau de vreun loc unde s-ar fi putut ascunde.



Cartea poate fi comandată aici.



You Might Also Like

11 comentarii

  1. Uuu, prezentare de carte! This is new :D
    Dacă ar fi să scrii cate-un articol pentru restul cărţilor pe care le-ai citit până acum (mai ales în ore), s-ar putea să ai nevoie de o echipa de autori.

    Glumeam :P. Cred că mi-ar place cartea asta din câte ai spus aici. Pot să ţi-o fur, apoi să mă fac că am găsit-o pe stradă şi să ţi-o înapoiez, devenind astfel cvasi-erou pentru că ţi-am înapoiat-o? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi cum să nu citești în ore ca religie și geografia Angliei când jumate de clasă face asta cu romanele pe bancă? Măcar eu sunt mai discretă.

    Nu e nevoie să mi-o furi că ți-o împrumut eu. Taxa e aceeași. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
    Mulţumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok, Vlad. Ideea proiectului e foarte bună și cu siguranță vă voi susține. Am adăugat link-ul vostru la Blogroll și v-am dat add pe messenger. ID-ul meu e imposibil de nerecunoscut: e dulce și vanilat. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah. Din curiozitate. Ce articol ați promovat? Chiar acesta, sau altul?:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu prea sunt fan al cărţilor scrise de autori contemporani, însă cartea de care tu ai vorbit mi-a stârnit curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eşti de acord cu un protest în România ? Dacă da, intră pe BLACKSOUNDZONE (http://blacksoundzone.blogspot.com/2010/05/tataee-am-iesi-in-strada-nu-se-mai.html) şi spune-ţi părerea. Ne-am săturat de mizeria asta ! Vrem o ţară mai bună !

    RăspundețiȘtergere
  8. Waaa, fascinant. O sa-mi iau si eu cartea aceasta...desi am multe pe lista :)), o voi adauga si pe aceasta. Imi place in mod deosebit pentru ca este groaza, genul meu preferat. Descrierea a fost foarte buna, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper să-ți placă, Anita. Eu nu sunt mare fana a genului si totusi m-a captivat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pare-se că în cele din urmă nu am reuşit să-ţi fur cartea, că mi-ai dat-o de bună voie, deci nu-mi mai pot însuşi titlul de cvasi-erou :P

    Am zis că revin cu un comentariu după ce o citesc? Nu mai ţin minte... şi nici n-are importanţă că tot zic ceva :)
    Nu ştiam la ce să mă aştept când am început cartea şi iniţial am fost doar prins în descrierile locurilor unde urma să se petreacă acţiunea şi în comportamentul ciudat al celor care trăiau în zonă... dar când personajul principal ajunge în casă şi se întâmplă ce se întâmplă (nu dau spoilere) totul devine cel puţin fascinant, şi destul de sinistru (am citit doar noaptea... XD).

    Foarte frumoasă cartea, iar sfârşitul neaşteptat m-a făcut s-o apreciez şi mai mult. Mersi frumos de recomandare :*

    RăspundețiȘtergere
  11. [...] 241, dar asta e altă poveste. Cert e că în perioada aceea am comandat o carte de la Leda – „Femeia în negru” de Susan Hill. Avea un preț foarte bun și eram curioasă să încerc genul horror, așa că mi-am spus: „De [...]

    RăspundețiȘtergere

Comments