Doar o zi de joi



O zi normală de joi... Bine, poate că numai normală nu s-a putut numi. Cum s-ar putea numi o zi normală de joi când ai un orar nou la liceu ce constă în următoarele: chimie cu directorul, geometrie cu dirigul, română (dacă mai dictează mult la rezumatul de la Ciocoii vechi și noi cred că o să imi cadă degetele de durere alias am scris deja 4 pagini de caiet studențesc), fizică (mecanică, nu orice), informatică și engleză. Ultima e o adevărată plăcere, cel puțin în cazul meu, dar restul sunt... H O R R O R.

Chimia cu directorul înseamnă prin definiție între 10 și 20 de minute de așteptat pe hol să vină V.I.P.-ul la oră. Astăzi am avut noroc cu laboranta, care ne-a deschis după numai 5 minute... sau mai bine îi zicem „doamna Cici” cum îi zice și stimatul director. Cum 20 de minute trec până să înceapă ora, odată ce apare dânsul pierdem 10 minute cu probleme tehnice. Adică e început de an, sunt fonduri și el se leagă de navetiști că nu depun cerere să le fie decontat transportul. Și restul orei cum trece? Cu întrebări legate de tema kilometrică postată elegant și modern pe forum.

Geometrie. Începutul orelor de matematică seamănă cu cele de dirigenție. Absolut superb. Dirigul anunță navetiștii de decontatul transportului. Chicotesc. Sigur i-a făcut observație directorul.

Româna la noi numai română nu e. Din toate operele studiate până acum avem doar rezumatele. Ni le dictează profa, firește. Zice că oricum nu intră la bac, așa că de ce să le mai facem? Uită oare că România e țara tuturor posibilităților? Dictează și azi. Până acum avem peste 3 pagini la rezumatul de la Ciocoii vechi și noi și ea zice că nu mai e mult. Așa a zis și când scriam a doua pagină. „...Luxăndrița și Marghilița, pe care le inițiază în arta prefăcătoriei. Acestea atrag tineri în casa lor de pe care obțin mulți bani.” Urmează o întrebare inteligentă de la coleguța mea. „Banii îi fură... sau fac ceva pentru ei?” Profa râde. E simpatică uneori. Ne lămurește că am înțeles bine.

Punguța de covrigei din pauza mare de azi a fost o adevărată binecuvântare pentru pofticioasele mele colege și chiar dacă a fost plină până sus, am reușit să îi facem să dispară cât ai zice „ronțăit.” Ce frumos e să le vezi cum întreabă în stânga și în dreapta cine are covrigei și să vină la tina ca la Moș Crăciun să le împarți o bucurie sărată!

Urmează fizică. Mecanică. Pe lângă faptul că am dârdâit toată ora în laborator, nimic special. Am reușit să scap de ieșitul la tablă. Ora viitoare probabil ascultă din probleme. De ce am un presentiment? Simpatică o problemă de azi. Era cu doi bicicliști care se întâlneau într-un punct. După ce a făcut proful desenul, cineva a pus întrebarea care îmi statea și mie pe limbă. Se ciocnesc? O altă colegă încerca să îl convingă pe prof să găsim o metodă de a rezolva problemele fără formule. Păcat că nu se poate. Chiar foarte păcat.

Iată că se apropie finalul zilei odată cu informatica. După ce ne-a pus să facem o chestie în Word, i-a venit profei ideea genială să ne ascundem folderele ca să nu mai umble picii în ele și să șteargă ce au chef. I-am urmat instrucțiunile fără să gândesc și jumătate de clasă ne-am trezit că nu erau bune și acum nu mai puteam să ajungem în ele așa cum zicea ea. În timp ce ea s-a dus să repare la partea opusă mie, eu am încercat să repar singură. Și am reușit. Am găsit prin minune la Recent Documents unul din fișierele mele, am dat să-i deschisă locația și din folder am setat din nou pe vizibil. Am mai salvat 3 colege speriate că și-au pierdut definitiv documentele și au rămas cu gura căscată. Mie nu mi s-a părut nimic deosebit ce am făcut, dar mă bucur că am ajutat.

Ora de engleză = ireproșabilă.

Ajunsă acasă, după ce mi-am umplut stomacul am lenevit o oră pe laptop după ce am verificat ce ore am vineri. Așa se întâmplă inevitabil când ai orarul în PDF și îl iei de pe site-ul liceului. Surprinzător, pe mâine am avut de învățat numai la biologie. Un capitol întreg, fiindcă înainte de vacanță nu am mai avut chef să învăț primele lecții ale lui. Am găsit un moșuleț de ciocolată în frigider și m-am răzbunat pe el în timp ce mă chinuiam cu genetica.

Voi profita de restul zilei pentru a mă relaxa. Chiar ador zilele de vineri.

P.S.: Proiectul pe care tocmai l-am început se numește „voi scrie de acum cel puțin de 3 ori pe săptămână pe blog.” Sper să mă țin de cuvânt.

P.P.S.: Sper că nu v-am plictisit.

You Might Also Like

17 comentarii

  1. si in incheiere ... ce frumos este la scoala :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur că ziua ta a fost interesată, nu ca la mine!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Baiatul Ciudat:
    Da... foarte frumos. Chiar mirobolant. :|

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Live for Sugar:
    E interesant că găsești interesantă o zi de școală care conține matematică, chimie, fizică și română. ^^

    RăspundețiȘtergere
  5. Proful meu de chimie (tot directoru') venea înainte să se termine pauza, lua-l-ar secretara aia-a lui bună să-l ia de băţ înfipt in fund ce era :P.

    Ar trebui să te bucuri că va ţine pe hol şi nu vă predă în fiecare secundă cât ţine ora ^___^

    RăspundețiȘtergere
  6. Crimă și pedeapsă! Aș protesta până la ultima suflare! Fir-ar să fie de sistem de învățământ prost românesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai descris perfect tot ce s-a intamplat:)) si eu am ras la mate ca era clar ca i-o facut observatie, si la chimie am simtit la fel, iar ora de engleza a fost faina si la noi. Hm...e dragut ca scrii mai des, ma bucur pt asta. Big hug:)

    RăspundețiȘtergere
  8. *Hugs back*
    Îți fac cadou poza imediat. :)
    (Nu mai am covrigei :( )

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am 3 zile naspa:
    luni: fizica (multa fizica), mate, muzica/desen (fereastra :D), 2 de info in laborator (stau degeaba in 90% din cazuri, dar ma enerveaza profa din laborator), engleza (urasc), franceza (urasc triplu)
    marti: romana, franceza, mate, bio, 2 de info, fizica
    miercuri: romana, mate, bio, 2 de info, fizica, chimie.

    Joi e ziua cu ferestre :)) mate, sport, romana, religie, geografie, logica

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce nu ai mentionat ca minunatii MEI covrigei pe care ti i-am dat au fost consumati? Glm. :))
    Nici orarul meu nu a fost prea frumos:
    franceza ( ne-a ascultat si m-am plictisit de moarte!),
    geografie ( nu mai vreau sa o vad pe nebuna aia in viata mea!), mate (am avut 9 pagini tema)~x(, muzica (no comment), religie I-) si info( in sfarsit ceva mai placut).

    RăspundețiȘtergere
  11. În general orarele sunt groaznice. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Pati
    Da, imensa pungă cu covrigei pe care nici n-am desfăcut-o când ai fost la mine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Decu ai descris perfect ziua de azi bineinteles ca si eu cu arminda cand am am auzit de faza cu decontarea la mate ne-am prins ca io facut observatie la fizikca cel putin primele 5 min neam uitat la tabla ca nu intelgeam da dupaia ne-am prins iar la engleza o fo ff bine avand in vedere faptul ca totalumea vb iar profei nu ii pasa era si ea pliktisita dpa atatea ore no hai ca te-am tzucat si ne vedem mn

    RăspundețiȘtergere
  14. Eeeeei, am uitat sa zic de cozonacul Francescai. Pfff ^^
    Eh, detalii. :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu m'ai plictisit, ci din contra, mi'a facut placere sa citesc ce ai scris. Imi place ca incepi sa iti cizelezi stilul si sa scrii din ce in ce mai frumos. Sper din inima sa iti iasa "proiectul" pe care l'ai inceput.

    RăspundețiȘtergere

Comments