Agentul CE e vrăjitor sub acoperire?!

Se aşterne întunericul. Nicio lumină stradală nu mai rămâne aprinsă după ce agentul CE îşi foloseşte Deluminatorul*. L-a împrumutat de la Dumbledore însuşi, ca să strângă luminile de pe stradă pentru această misiune cu adevărat specială: certificarea energetică a unui nou bloc de locuinţe. Da! Aţi ghicit. Numele lui este Energetic. Certificat Energetic. Vine de la misiunea ultra-secretă care se află chiar acum în desfăşurare. El e un vrăjitor cu acte în regulă, venit tocmai din lumea lui Harry Potter. Se află sub acoperire în lumea Încuiaţilor, având un unic scop suprem: performanţa energetică. Bieţii Încuiaţi**, neavând puteri magice, trebuie şi ei să fie ajutaţi cumva. :)

Agentul CE se apropie pe vârfuri de clădirea aflată acum în completă beznă. Numai sunetul bufniţelor se aude de undeva, din depărtare. CE se aproapie precaut, nu ştie niciodată ce spioni dau târcoale, să îi fure secretele. După 17 ani de experienţă în domeniul energetic, agenul are încă mulţi aşi în mânecă, iar rapiditatea şi profesionalismul său i-au atras mulţi duşmani, mai ales în lumea vrăjitorilor. Dacă ar afla Ministrul Magiei că oferă informaţii preţioase cu ajutorul magiei şi riscă să expună existenţa vrăjitorilor, i-ar fi confiscată bagheta şi ar fi trimis tocmai la Azkaban***.


CE este pregătit, în doar 15 minute va termina analiza şi va putea întocmi un certificat energetic cu o valabilitate de 10 ani. Pentru că nu toată lumea se pricepe cum să-şi aleagă un apartament pe baza datelor tehnice, acest certificat va fi extrem de util, încadrând locuinţele pe clase energetice de la A la G, A fiind cea mai bună clasă din punct de vedere energetic, în timp ce, la polul opus, G semnalează o ,,lipsă de performanţă energetică".

După ce analizează toate datele problemei, agentul trage concluziile şi se pregăteşte să plece, când apare un Defrigurător. Această creatură malefică se află sub controlul celor mai de temut vrăjitori întunecaţi, şi se hrăneşte cu energia locuinţelor non-magice aşa cum Dementorii**** se hrănesc cu fericirea fiinţelor umane. Însă Agenul CE e mai mult decât pregătit. Îşi scoate bagheta şi se gândeşte la cea mai caldă amintire a lui, o vacanţă în plin sezon turistic pe litoralul grecesc şi rosteşte vraja specială: ,,Expecto certificatum energeticum!". Defrigurătorul fuge mâncând pereţii când vede că acea clădire a fost încadrată în una din clasele de energie superioară şi nu are nicio şansă să fure energie, clădirea neavând prea multe pierderi.

Înainte de a pleca, agentul CE îşi scoate cu grijă camera specială pentru termoviziunea clădirilor şi începe procesul de scanare. Astfel, el identifică rapid zonele cu pierderi de căldură, pentru a putea sugera ce modificări ar fi indicate pentru o şi mai bună performanţă energetică, să nu îi rămână niciun pic de hrană acelui Defrigurător sau semenilor lui. Viitorii locatari vor fi foarte norocoşi, agentul CE făcând tot ce se poate pentru a se asigura că imobilele vor fi mai confortabile şi cu costuri mai reduse, datorită implementării soluţiilor oferite de raportul lui de analiză. 



* Deluminatorul este un dispozitiv folosit de Albus Dumbledore care elimină sursele de iluminare din apropiere, colectându-le în interior
** Încuiaţi - termen folosit în universul Harry Potter pentru a desemna persoanele ce nu deţin puteri magice
*** Azkaban - închisoarea vrăjitorilor
**** Dementori - fiinţe întunecate care se hrănesc cu fericirea oamenilor, consumându-le sufletul 


Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

You Might Also Like

0 comentarii

Comments