Top 5 Wednesay RO (2): Accidental Books

Top 5 Wednesday este un tag care a circulat atât în blogosfera din străinătate, cât şi pe YouTube. El constă în construirea unui top 5, în fiecare miercuri, bazat pe o temă dinainte stabilită. El a fost creat de un booktuber – gingerreadslainey şi adus în blogosfera din România de Pzzike.

Tema acestei săptămâni este top 5 accidental books: cărţi peste care am dat din întâmplare şi pe care le-am citit şi adorat imediat.

Îmi este destul de greu să aleg dintre toate cărţile pe care le-am descoperit fără să vreau doar 5, pentru că o mare parte din cărţile mele preferate le-am găsit în acest mod. Am să mă străduiesc totuşi, cu tragere de inimă, să vi le arăt pe cele mai cele, însă nu într-o ordine a preferinţelor, pentru că asta CHIAR ar fi imposibil.

Notes from Ghost Town de Kate Ellison

They say first love never dies...
From critically acclaimed author Kate Ellison comes a heartbreaking mystery of mental illness, unspoken love, and murder. When sixteen-year-old artist Olivia Tithe is visited by the ghost of her first love, Lucas Stern, it’s only through scattered images and notes left behind that she can unravel the mystery of his death.
There’s a catch: Olivia has gone colorblind, and there’s a good chance she’s losing her mind completely—just like her mother did. How else to explain seeing (and falling in love all over again with) someone who isn’t really there?
With the murder trial looming just nine days away, Olivia must follow her heart to the truth, no matter how painful. It’s the only way she can save herself.

Cred că asta e cartea cu cele mai multe citate salvate pe Kindle. Am primit-o de pe NetGalley cu câteva luni bune înainte de apariţia ei şi am început-o într-o oră de engleză... nu m-am putut desprinde de ea. Am trăit-o la propriu şi m-am gândit la ea multă vreme după ce am terminat-o. Dar vă lămureşte mai bine recenzia pe care i-am scris-o, probabil.





Eu, motanul de Natsume Soseki
„Tin sa le comunic stimatilor cititori ca nu mi se pare deloc normal ca oamenii sa ne dispretuiasca pe noi, pisicile. O fi vreun obicei al profesorilor, care nu pricep mare lucru, dar se poarta de parca ar fi stapanii lumii […]. Om fi noi pisici, dar nu putem fi date asa de usor la o parte.“ (Natsume Soseki, Eu, motanul)
„O mult indragita opera a unui scriitor japonez de geniu.“ (Japan Quarterly)
„O nonsalanta succesiune de anecdote si vorbe de duh spuse de un motan care nu are nume, nu a prins in viata lui un soarece si care nu este bun la nimic altceva in afara de a le observa pe fiintele umane in actiune.“ (The New Yorker)

Eram în Cărtureşti când am dat peste comoara asta. Autor japonez, pisici, preţ bun... n-am stat pe gânduri. O achiziţie făcută într-un impuls de moment şi pe care nu o regret absolut deloc. Am început să o lecturez în aceeaşi zi, pe o bancă din parc... o poveste despre oameni şi stilul de viaţă japonez, totul văzut prin ochii unui motan. O lectură pe care am savurat-o.



Ucenicul vraciului de Joseph Delaney
Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un baiat de 12 ani care isi face ucenicia la un vraci batran si aspru. Ucenicia lui este grea, dar intr-o zi va deveni un exorcist care alunga strigoii, prinde si inchide duhurile rele si vrajitoarele. Fiind al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, el poate vedea lucruri si creaturi pe care oamenii obisnuiti nu le vad. Thomas este pus la grea incercare in confruntarea cu cea mai rea vrajitoare din tinut, Mama Malkin.

Nu ştiam nimic despre această carte când am cumpărat-o, cu excepţia avertismentului de pe spate: să nu o citeşti după miezul nopţii. Asta, şi faptul că o colegă de clasă din gimnaziu punea mâna pe ea de fiecare dată când intram în Diverta... suficient cât să îmi stârnească (nu-mi scuzaţi cacofonia, vă rog) curiozitatea. Acum e una din seriile mele preferate, am citit tot ce a apărut în România, ba chiar am volumul 5 cu autograf. :)



Hopeless de Colleen Hoover
Sometimes discovering the truth can leave you more hopeless than believing the lies…
That’s what seventeen-year-old Sky realizes after she meets Dean Holder. A guy with a reputation that rivals her own and an uncanny ability to invoke feelings in her she’s never had before. He terrifies her and captivates her all in the span of just one encounter, and something about the way he makes her feel sparks buried memories from a past that she wishes could just stay buried.
Sky struggles to keep him at a distance knowing he’s nothing but trouble, but Holder insists on learning everything about her. After finally caving to his unwavering pursuit, Sky soon finds that Holder isn’t at all who he’s been claiming to be. When the secrets he’s been keeping are finally revealed, every single facet of Sky’s life will change forever.

În afară de faptul că toată lumea o cam citise deja şi avea un rating colosal pe Goodreads, nu m-am obosit să citesc descrierea când a apărut la 99 de cenţi pe Amazon. Degetul meu a apăsat oarecum involuntar pe mouse şi cartea s-a livrat frumos frumuşel pe Kindle. Da, aşa reflexe să tot ai... :P

The Revenge of Praying Mantis de Jane Prowse
Hattie Jackson is an ordinary fiteen-year-old until her mother disappears and Hattie's life is turned upside down. With the help of her friend, Mad Dog, Hattie discovers the truth about her mother's 'other life' and the role she must now take on to defeat a terrifying army of evil ninjutsu warriors, led by Praying Mantis - the deadliest assassin ever known...

O carte indie, primul volum dintr-o serie despre care încă nu sunt multe păreri în general pe internet... o perlă care încă aşteaptă să fie descoperită. Eu am câştigat volumul 2 pe Goodreads, iar primul era oferit gratuit pe site-ul autoarei, în format .pdf (probabil încă este). Cert e că iubesc seria asta, a fost foarte bine scrisă şi se vede faptul că Jane Prowse este scenarist şi regizor. Multă acţiune, o protagonistă puternică, vechea poveste binele contra răului... ceva ce cu toţii adorăm încă din copilărie.

Cam acesta e topul meu de săptămâna asta. Voi peste ce cărţi uimitoare aţi dat din întâmplare?

semnatura

You Might Also Like

1 comentarii

  1. Si eu Hopeless!! <3 Sunt doar bucuroasa ca am citit ceva din topul tau :D Chiar zilele trecute am citit-o. Superba <3 Eu am primit volumul 7 sau 8 din Cronicile Wardstone, si nu mi-a placut stilul autorului :o3

    RăspundețiȘtergere

Comments