Micutele mincinoase de Sara Shepard

În momentul în care a început difuzarea peste hotare a acestui serial, nu am băgat de seamă. Titlul mi se părea comun (în original Pretty Little Liars) și puțin prostesc. Mi-a atras atenția asupra lui o prietenă. La început, am ezitat, însă, apoi, i-am propus iubitului meu să ne uităm împreună la el. Mi-a plăcut mult, așa că am ajuns repede la zi cu episoadele, așteptându-le mereu cu entuziasm, așa că, atunci când a apărut cartea, mi-am zis: de ce nu? Acum că am terminat cartea, m-am gândit să împărtășesc cu voi, ca de obicei, impresiile.

În mare, serialul a urmat cu fidelitate cartea, însă ceea ce m-a surprins a fost că primul volum a fost ecranizat, ia ghiciți?! Într-un singur episod! Fiind simplă, mai exact scrisă cu cuvinte de zi cu zi, se citește foarte ușor. Astfel, am terminat-o în 5 zile, dintre care am citit mai mult pe fugă.

În carte, ca și în serial, povestea este foarte complexă, destul de greu de explicat pe scurt, însă mă voi strădui. Totul începe cu o prietenie plină de secrete dintre 5 fete de clasa a 7-a: Allison, Aria, Spencer, Hanna și Emily, care se destramă după ce una dintre ele dispare, și anume Allison. Trei ani mai târziu, când fetele sunt la liceu, acestea încep să primească mesaje și email-uri îndrăznețe de la o persoană care se semnează mereu cu „A”. Această A pare să le cunoască toate secretele, secrete pe care ar fi trebuit să le știe doar Allison. După ce îi este găsit cadavrul lui Allison, fetele se reunesc pentru a afla cine este A și cine a ucis-o pe vechea lor prietenă. Ca povestea să fie și mai complicată, fiecare dintre fete are o personalitate puternică și sunt toate departe de a fi fete cuminți. Aria se îndrăgostește de un bărbat de care află mai târziu că e profesorul ei de engleză. Hanna are obiceiul de a fura din magazine. Spencer se află într-o continuă competiție cu sora ei și nu se poate abține să nu flirteze cu iubiții acesteia, iar Emily nu e atrasă de bărbați. Pe lângă aceste secrete, veți afla multe altele dacă urmăriți serialul sau citiți cartea. Eu vă recomand să le faceți pe amândouă. Și aveți grijă cui îi dezvăluiți secretele voastre. Cum spun și versurile opening-ului serialului: Two can keep a secret if one of them is dead. (Două persoane pot să păstreze un secret dacă una din ele e moartă).

You Might Also Like

3 comentarii

  1. sunt la zi cu serialul, astept sezonul II :P
    "never trust a pretty girl with an ugly secret"
    melodia de pe generic e cantata de The Pierces.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu urmaresc serialul. la inceput am ezitat sa ma uit pentru ca titlul " pretty little liars" imi inspira mai mult ceva comic, adolescentin tipic serialelor americane nicidecum nu credeam ca o sa fie asa de interesant si plin de mister. m-a captivat de la primul episod si abia astept sa vad ce se mai intampla. m-ar interesa sa citesc si cartile dar nu stiu unde le-as putea gasi.
    e un serial extraordinar, nu e la fel ca celelalte. era si timpul sa apara unul de genul acesta.

    RăspundețiȘtergere

Comments