Follow Us @soratemplates

sâmbătă, 14 august 2010

Oaspetele neașteptat

Avem parte din nou de un roman povestit din prisma celor implicați în această crimă. Totul începe când un bărbat pe nume Starkwedder călătorește în sudul Wales-ului (Țara Galilor) și se blochează cu mașina pe drum, în fața unei case. Cum afară e și ceață, el hotărăște să dea un telefon. Nu răspunde nimeni la ușă, așa că încearcă ușa glasvandului, care e deschisă. Înăuntru e întuneric, dar vede un invalid în scaunul său. Îi explică în ce situație se află, dar niciun răspuns. Așa că aprinde o lumină și observă că... e mort, iar în spatele lui se află o femeie, soția lui, cu un revolver în mână. I-ar părea rău ca o femeie frumoasă și tânără ca ea să fie închisă, mai ales când află de la ea că nimeni nu îl suporta pe bărbat din cauză că se purta urât cu toată lumea, așa că face ca totul să pară o crimă săvârșită de un bărbat al cărui copil fusese călcat de mașină de către cel ucis în urmă cu câțiva ani. Poliția cade în plasă și pornește pe urmele bărbatului, dar află că e mort. Starkwedder bănuiește că e ceva putred la mijloc, că nu tânăra doamnă și-a ucis bărbatul, dar nu are de ales și trebuie să o ajute în continuare.

Cel mai bun lucru la acest roman e că nu bănuiești cine e criminalul decât aproape de sfârșit. Apoi ești sigur/ă că știi cine l-a ucis și te răzgândești puțin la o anumită declarație pentru ca apoi să revii la vechile bănuieli și să constați că ai avut dreptate. Iar capitolul final te lasă puțin pe gânduri: chiar așa să fie? ( A se reciti pasajul după ce terminați cartea, care bineînțeles nu aveți nicio șansă să o găsiți în librării. Cel mai probabil o găsiți la anticariat sau la o bibliotecă mai mare, care neapărat să aibă și cărți vechi. )

*Dacă puneți mouse-ul deasupra paginii Despre mine, veți vedea încă două pagini: Premiile mele și Cărți citite (o listă cu toate titlurile pe care le-am citit)


Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

3 comentarii:

  1. Chiar ma gandeam sa incerc si eu ceva de Agatha Christine :) ...Si pare si interesanta dupa cum o povestesti! Bravo :) Sper sa o gasesc la biblioteca..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu imi vine sa cred!Am fost 100% convinsa ca stiu cine e criminalul insa de la primele 8 capitole..si apoi buum.Chiar ma gandeam ca poate ar trebui sa iau o pauza in a mai citi cartile Agathei pentru ca ma prind repede, si defapt...sunt si mai fascinata!Nu imi dau seama nici acum daca chiar asa s-a intamplat;un final superb!

    RăspundețiȘtergere