Follow Us @soratemplates

luni, 12 iulie 2010

Pânza de păianjen

O pauză destul de mare între review-ul cărții precedente și acesta. Mărturisesc că am citit Zece negri mititei înainte, dar fiind o carte foarte cunoscută, am considerat că un articol nu și-ar avea rostul. Așa că vă aduc Pânza de păianjen de Agatha Christie. Atenție! Am fost nevoită să dezvălui câteva din evenimentele cărții pentru a o prezenta, întrucât această carte nu este scrisă din perspectiva detectivilor, ci a celor implicați în crimă.

***


Clarissa Hailsham-Brown este o persoană încântătoare, dar și o bună actriță. Adesea face farse și inventează tot felul de povești, astfel încât atunci când spune adevărul, nimeni nu o crede. Soțul ei, Henry, a mai fost căsătorit, fosta lui soție părăsindu-l pentru Oliver Costello. Cei doi locuiesc într-un conac alături de copila din prima căsnicie a lui Henry, pe nume Pippa, doi servitori și o grădinăreasă.

Oliver Costello își face apariția la conac, căutând-o pe doamna Brown, aparent uimit că o vede acolo pe Clarissa și îi spune acesteia că o vor lua pe Pippa de acolo. Doamna Peake, grădinăreasa, își dă seama că doamna Hailsham-Brown nu îl dorește acolo, așa că îl conduce afară, pe ușa glasvandului. Domnul Hailsham-Brown se întoarce acasă, dar pleacă repede, anunțând-o că va veni la ei acasa un musafir important, premierul sovietic. Clarissa se apucă de făcut sandviciuri, apoi găsește o carte de-a Pippei pe jos și se duce să o pună înapoi în bibliotecă, însă se impiedică de un cadavru - domnul Costello. Vrea să sune la poliție, însă se răzgândește, ca să nu îi facă probleme soțului ei. Așa că încearcă să mute cadavrul într-un panou secret din perete, însă chiar de acolo iese Pippa, purtând un halat peste pijamale. Clarissa încearcă să o împiedice să vadă cadavrul, moment în care Pippa anunță că n-a vrut să-l omoare.

***


Deși am dezvăluit deja destul de multe, vă asigur că nu am stricat nimic din farmecul cărții. Mult mai multe secrete se ascund în acea casă și încă o dată, lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Din păcate, această carte e greu de găsit. Aveți însă șanse destul de mari să o găsiți la bibliotecă sau la anticariat.Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

4 comentarii:

 1. Hy!
  Doresti sa faci 3 way exchange, eu pun linkul tau pe www.albenegre.blogspot.com (page rank 4) , si tu pui linkul : http://ittza.info (Seriale Online) .
  Astept raspuns pe blogul meu sau add pe mess la id-ul albe.negre.
  O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 2. am adaugat si eu linkul tau, dar am o rugaminte se treci linkul peu cu numele seriale online.Multumesc
  O zi buna! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Uite si eu iti recomand ceva http://sergiodj.info/copiii-libertatii-2/

  RăspundețiȘtergere
 4. Mulțumesc. Am să caut cartea și o să o citesc.

  RăspundețiȘtergere