Revolta unei blogerite

În ziua de azi, mai toată lumea are câte un blog, ba unii chiar mai multe. Nu zic că nu fac bine, ba chiar îi felicit pe români pentru încercarea lor de a-și exprima opinia despre un subiect sau altul. Problema însă este că peste 80% din blogurile înregistrate nu spun nimic. Cutărică și cutărică pur și simplu își deschide blog numai ca să copieze aiurea bancuri găsite pe net, furate de pe alte site-uri, postează în prostie versuri de la ce știu ce melodie (de parcă n-ar exista destule astfel de site-uri pentru cine ar vrea respectivele versuri) sau pune melodii de pe YouTube, ca și cum ceilalți n-ar fi în stare să dea singuri search acolo. Dacă asemenea persoane citesc articolul, să nu mi-o ia în nume de rău. Gândiți-vă și voi, ce rost au toate astea? Nu mai bine v-ați face un blog original? Poate vă pasionează fotografia, puneți pe blog poze făcute de voi în excursii, sau cu flori. Sau poate vă place grădinăritul, bucătăria etc. Puteți da sfaturi altor oameni din propriile voastre experiențe. Nu aveți un animal de casă foarte drăguț, care eventual știe niște trucuri? Multor iubitori de animale le plac astfel de bloguri și le răsfoiesc cu plăcere. Și spuneți, chiar nu ați scris niciodată un oneshot, vreo poezie sau un jurnal? Nu vreți să aveți un blog unic? Chiar nu aveți nimic propriu de împărtășit cititorilor voștri? Și celor care pur și simplu citesc, nu v-ați săturat de banalele bloguri lipsite de creativitate? Eu am fost și sunt de ambele părți (scriitoare și cititoare) și îmi exprim doar nemulțumirea. Și dacă știți exact despre ce vorbesc, vă invit să scrieți și voi un articol asemănător pe blogul vostru, poate reușim să schimbăm ceva.

You Might Also Like

6 comentarii

  1. Ne citim, draga Vanilla? Si eu am multe de spus. Am inceput deja sa le spun. Poate ca o privire a ta mi-ar deslusi lucruri care imi scapa. Scriu. Si o fac pentru a ma limpezi si pentru a ma lamuri (citisem candva ca a lamuri vine dintr-o mai veche romaneasca expresie care spunea cum trebuie trecuta sabia prin foc...) E un foc intelegerea cu adevarat. Si e o ardere. Si chiar e o lumina atunci cand focul insusi devine alb si nu mai mistuie.

    Te astept in paginile mele. Te voi citi in continuare cu interes. Azi sunt in goana cailor pe aici, dar am simtit nevoia sa las cateva cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred că am blogul tău. Ți-ai lăsat doar e-mailul când ai scris comentariul. Ți-am dat add. Sper să vorbim și să mai schimbăm niște vorbe.

    Love, Vanilla M.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea de vanilie,

    Blogul meu este http://dulcedeea.wordpress.com, te astept.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti dau dreptate, dar na', fiecare face ce vrea din blogul lui :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai perfectă dreptate, sunt multe altfel de bloguri... Şi eu îmi pierd vremea uneori căutând să citesc lucruri interesante... şi dau numai de articole de-astea... puse ca să fie acolo...

    RăspundețiȘtergere
  6. Din păcate așa a fost dintotdeauna și nimic din ce am face nu va schimba asta.

    RăspundețiȘtergere

Comments